Aineiston luovuttaminen

Otamme mielellämme vastaan uutta yhteiskunnallista, erityisesti työväenliikkeeseen liittyvää aineistoa. Se voi koostua järjestöjen tai henkilöiden papereista, valokuvista, julisteista tai sähköisestä aineistosta taikka esineistä.

Pienemmät aineistot ja erät voit helposti toimittaa toimipisteeseemme aukioloaikoina. Isommista luovutuksista ja niiden järjestämisesta on hyvä sopia erikseen. Opastamme mielellämme aineiston luovuttamiseen liittyvissä kysymyksissäsi kuten aineiston turvallisessa pakkaamisessa ja kuljettamisessa. Huomioithan, että kaikki aineistot tulee toimittaa perille tuotuna. Luovutuksesta tehdään arkistolle ja luovuttajalle yhteneväinen luovutuskirja. Työväen arkistossa järjestämme ja luotteloimme aineistot. Esineet toimitamme Työväenmuseo Werstaalle Tampereelle.

Muistathan, että paras arkiston järjestäjä on se, joka on ollut mukana synnyttämässä sitä. Voit tehdä paljon arkistosi hyväksi järjestämällä sitä ja seulomalla turhat asiakirjat pois jo ennen sen luovuttamista. Tarkemmat ohjeet löydät arkisto-oppaastamme. Ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen aineiston luovuttamista. Näin voimme sopia asiasta tarkemmin kanssasi.