LUOVUTTAJILLE JA YHTEISTYÖTAHOILLE

AINEISTON LUOVUTTAMINEN

Otamme mielellämme vastaan uutta yhteiskunnallista, erityisesti työväenliikkeeseen liittyvää aineistoa. Se voi koostua järjestöjen tai henkilöiden papereista, valokuvista, julisteista tai sähköisestä aineistosta taikka esineistä.

Pienemmät aineistot ja erät voit helposti toimittaa toimipisteeseemme aukioloaikoina. Isommista luovutuksista ja niiden järjestämisesta on hyvä sopia erikseen. Opastamme mielellämme aineiston luovuttamiseen liittyvissä kysymyksissäsi kuten aineiston turvallisessa pakkaamisessa ja kuljettamisessa. Huomioithan, että kaikki aineistot tulee toimittaa perille tuotuna. Luovutuksesta tehdään arkistolle ja luovuttajalle yhteneväinen luovutuskirja. Me Työväen Arkistossa järjestämme ja luotteloimme aineistot. Esineet toimitamme Työväenmuseo Werstaalle Tampereelle.


SÄHKÖISET AINEISTOT

Tutustu sähköisten aineistojen osalta Yksityisten keskusarkistojen yhteiseen sähköisen tiedonhallinnan ja arkistoinnin ohjeeseen.

ARKISTON JÄRJESTÄMINEN

Muistathan, että paras arkiston järjestäjä on se, joka on ollut mukana synnyttämässä sitä. Voit tehdä paljon arkistosi hyväksi järjestämällä sitä ja seulomalla turhat asiakirjat pois jo ennen sen luovuttamista. Tarkemmat ohjeet löydät arkisto-oppaastamme ja henkilöarkistojen luovutusohjeesta. Ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen aineiston luovuttamista. Näin voimme sopia asiasta tarkemmin kanssasi.


ARKISTONEUVONTA JA -KOULUTUKSET

Meihin voi olla yhteydessä kaikkeen arkistojen luovuttamiseen, käyttämiseen ja ylläpitämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Järjestämme myös arkistonhoitoon liittyviä päiväkursseja. Kurssit voidaan toteuttaa myös iltakursseina. Arkistonhoidon perusteissa keskitytään arkiston järjestämiseen ja ylläpitämiseen. Kouluttajina toimivat Työväen Arkiston tutkijat.

Ota meihin yhteyttä. Kerromme arkistokursseistamme lisää.