VALOKUVAT JA JULISTEET

VALOKUVAT

Valokuvakokoelma on muodostunut ammattiyhdistysliikkeeltä, työväenyhdistyksiltä, osuusliikkeiltä, työväenlehdiltä sekä yksityisiltä henkilöiltä saaduista kuvista. Vanhimmat kuvat ovat 1800-1900-lukujen taitteesta.

Kuvakokoelmat kuvaavat sosialidemokraattisen työväenliikkeen eri osa-alueita kuten kansalais- ja järjestötoiminta, ammattiyhdistystoiminta, nais-, nuoriso- ja lapsijärjestöt, kulttuuri- ja sivistystoiminta, taide- ja musiikkitapahtumat ja teolliset tuotantoprosessit. Kuvakokoelma pitää sisällään miltei miljoona kuvaa. Osa kokoelmasta on digitoitu.

JULISTEET

Julistekokoelma on muodostunut Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen, Suomen Työväen Säästöpankin, Kulutusosuuskuntien Keskusliiton ja ammattiyhdistysliikkeen julisteista. Julistekokoelmassa on kymmeniä tuhansia julisteita.

ASIAKASPALVELU

Työväen Arkiston digitoidut kuvat ja julisteet löytyvät verkkoportaalista Arjenhistoria.fi. Palvelu on väylä suomalaisen työelämän, tieteen, tekniikan ja sosiaalihistorian kokoelmiin. Suurin osa aineistosta ei ole ollut aikaisemmin saatavilla verkossa.

Palvelun kautta voi tilata Työväen Arkiston digitoituja kuvia sekä antaa palautetta/korjata tietoja.

Valokuvatiedustelut/tilaukset Jani Kaunismäki puh. 040 455 6982 sähköposti jani.kaunismaki(at)tyark.fi